Menú

 

Anterior

SÈRIE 100.100 (Euromed)

Posterior

 

 

Ampliar foto

     Unitat número 100-101 durant els seus primers dies en proves pel "corredor Mediterrani", durant el Març del 96. La decoració que aquí portava corresponia a la UN de llarg recorregut.

     Clica la imatge per ampliar-la (40k)

Ampliar foto

    Tren de la mateixa sèrie ja en servei regular. Finalment es va optar per aquesta decoració per tal de diferenciar més el producte "Euromed" de la resta de línies de Renfe.

     Clica la imatge per ampliar-la (43k)

Ampliar foto

     Aquestes unitats són, essencialment, iguals que les que circulen a la LAV (Línia d'Alta Velocitat) Madrid-Sevilla, els trens AVE de la sèrie 100, però tenen limitada la velocitat a 220 Km/h, ja que és el màxim que permet la línia Barcelona-València-Alacant.

     Clica la imatge per ampliar-la (47k)

Ampliar foto

     Una altra unitat sobre un dels viaductes construït expressament per a la "Velocitat Alta". L'altra característica que les diferencia dels trens que realitzen el servei AVE és l'ample de via que aquí és de 1.668mm.

     Clica la imatge per ampliar-la (43k)

Ampliar foto

     Electrotren (o unitat elèctrica) sèrie 100.1, realitzant el servei Euromed 1111 Barcelona Sants-Alacant Terme, al seu pas per Vila-Real (Castelló de la Plana) el 7/7/2002. L'existència d'aquestes unitats es deu al fet que es van comprar més unitats de les necessàries per la línia Madrid-Sevilla. Per això, a l'últim moment es va decidir canviar l'amplada i posar-les al corredor mediterrani, tot i desaprofitar les seves prestacions.

     Clica la imatge per ampliar-la (89k). Fotografia cedida per Carlos Ortega Álvarez

 

 

 

BIBLIOGRAFIA UTILITZADA

Revista Hobby Tren, número 36, Maig 1996.
Revista Vía Libre, número 399, Juny 1997.
 

Top