Menú

 

Anterior

SÈRIE 1 a 7

Posterior

 

 

Ampliar foto

     Una parella de tractors a l'estació de Gádor. Aquestes unitats tenien la particularitat de ser trifàsiques. Per això, la catenària tenia dos cables.

     Clica la imatge per ampliar-la (49k)

Ampliar foto

     La locomotora núm. 3 estacionada al Museu de Delicias, a Madrid. Les unitats foren construïdes per Brown Boveri i serviren al tram Gérgal- Santa Fé de la línia Linares-Almeria, on hi havien grans rampes que feien que qualsevol tren, per lleuger que fos, necessités doble o triple tracció.

     Clica la imatge per ampliar-la (44k)

Ampliar foto

     La duresa de la línia feia que sempre circulessin en doble tracció. El primitiu sistema d'alimentació trifàsica era l'únic que permetia, en aquella època, la recuperació d'energia en el frenat. Com que els trens ascendents pujaven buits i els descendents anaven carregats de productes de les mines, això permeté un gran estalvi d'energia.

     Clica la imatge per ampliar-la (50k)

Ampliar foto

     El tractor núm. 3 al dipòsit de Santa Fé. Com es pot veure, ja des de la seva concepció estaven pensats per circular en doble tracció amb un sol maquinista. Es va optar per aquesta solució perquè el pes per eix d'una locomotora única més potent hagués sigut superior al permès per la línia.

     Clica la imatge per ampliar-la (51k)

 

 

 

BIBLIOGRAFIA UTILITZADA

Revista DOBLE TRACCIÓN número 11, Juny/Juliol 1995.

 

Top