Menú

 

Anterior

SÈRIE 8000 Ex Appenzeller Bahnen

Posterior

 

 

Ampliar foto

     Cotxe remolc intermig número 8101, que havia estat numerat com a AB B9 mentre circulava sota l'administració ferroviària dels Appenzeller Bahnen.

     Clica per tal ampliar la imatge (48k)

Ampliar foto 

     Cotxe motor número 8001 a FGC. La seva numeració original als AB era ABe 4/4 44. Aquests trens actualment realitzen serveis entre Manresa i Igualada.

     Clica per tal ampliar la imatge (58k)

Ampliar foto

     Una de les dues composicions comprades per FGC fa la seva sortida de l'estació de Monistrol de Montserrat amb la muntanya del mateix nom com a fons encapçalada pel motor 8002.

     Clica per tal ampliar la imatge (56k)

Ampliar foto 

     Quan FGC va comprar aquest material de segona mà, se li van realitzar diverses reformes però es va conservar la decoració original, com aquest antic emblema dels correus suïssos al cotxe 8202.     

     Clica per tal ampliar la imatge (26k)

Ampliar foto

     Interior del remolc 8102. La principal reforma duta a terme pels FGC fou el tapissat dels bancs de fusta de la segona classe, conservant intactes els de primera, ja tapissats d'origen

     Clica per tal ampliar la imatge (52k)

Ampliar foto 

     Original sistema que permet el pas de corrent elèctric entre els diversos cotxes de la unitat.

     Clica per tal ampliar la imatge (27k)

Ampliar foto

     Les dues unitats comprades per FGC als tallers de Martorell al costat d'una unitat de la sèrie 211, la més moderna de moment que circula per la línia de Pl. Espanya.

     Clica per tal ampliar la imatge (53k)

Ampliar foto 

     El cotxe motor 8001 als tallers de Martorell-Enllaç. Les dues unitats 8000 han sigut comprades per tal d'assegurar l'augment de serveis fins que es finalitzin les noves unitats de la sèrie 212, descendents directes de les 112 de la línia de Pl. Catalunya.

     Clica per tal ampliar la imatge (56k)

Ampliar foto

     Aquesta és una imatge del tren encapçalat pel 8001 al dipòsit de Martorell mentre es feien les proves d'adaptació d'aquest material a les línies mètriques de FGC, a mitjans del 1995.

     Clica per tal ampliar la imatge (52k)

  

  Top